Нинова: Предишният мандат на ГЕРБ остави на българите 16 млрд. лв. заем. Започна се отново. Вчера решиха да вземат още 200 млн. лв.

Обръщам се към управляващите от ГЕРБ и ОП.

Колеги, странен стил налагате в този парламент, още от самото начало. Във всяко свое изказване разделяте на две. В първата част от всяко ваше изказване намирате винаги повод и основание да нападате БСП, да лепите етикети, крайни дори и неприемливи за съвременната демокрация, и във втората част да кажете- „Елате заедно да работим за България“.

Оправете си това раздвоение на личността, ако може. Ние сме наясно със своята позиция – ние сме опозиция и алтернатива. Ще отговорим категорично на всяка неоснователна нападка и лъжа и ще ви пожелая да стигнете резултатите на правителството през 2009 г.- и като излишък, и като чуждестранни инвестиции, и да спрете да лъжете българския народ, че когато социалистите управляват, държавата фалира. Извадете си справка за онези години. Сърдечно ви пожелавам да постигнете тези резултати в някое ваше управление.

Връщането на разговора в миналото показва само идейно безсилие за бъдещето. Ние няма да участваме в това.

Ще обърна внимание на нашите зрители и слушатели за бъдещето, което им очертавате. Постоянно повтаряте: „Вие правите нещо, после ние и Борисов го плащаме“. Плащахте пенсии! Сега ще плащате други неща!

Уважаеми колеги,

Не плащате вие, нито г-н Борисов си ги носи от Банкя. Това са парите на българския народ – и пенсиите, които получават, и санирането, което им предлагате, второ качество. Взимате от техния джоб, не от вашия, за да казвате, че вие го плащате. Плаша го целия български народ. Ние това си го знаем.

Днес се обръщам към българския народ, да знае следното:

Уважаеми български граждани,

Предишният мандат на ГЕРБ ви остави 10 млрд. лв. заем. Започна се отново. Вчера правителството реши да вземе първия си заем за този мандат от 200 млн. лв. Не само, че плащате всичките им далавери с вашите пари, но ще плащате и дълговете, които ви оставиха в предишния кабинет, с които започват този мандат. Започна се отначало с 200 млн. лв. Имат да взимат 6 млрд. лв. по програма, която те са си гласували. Вероятно към края на мандата им, когато и да е той, вие български граждани ще дължите, всеки от вас- 16 млрд. лв. заем, натрупани от правителството на Бойко Борисов.

Корнелия Нинова, Фейсбук