Нинова: След изборите имаше група за натиск върху мен да направим голяма коалиция с ГЕРБ

„Ходила съм в ЦУМ при кабинета на Гергов на срещи с Мая Манолова и Слави Трифонов. Аз там не отидох, за да искам услуги и да говорим за бизнес. Имах среща със Слави Трифонов и в парламента“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по бТВ.

Тя отговори на Георги Гергов, който вчера беше в студиото на бТВ и даде подробности около аферата ЦУМгейт.

„Аз не съм тук, за да отговарям на Георги Гергов. За нас това е приключил въпрос. Аз съм тук, за да отговарям на тези един милион българи, които ни гласуваха доверие, а не на него“, отговори Нинова.

Корнелия Нинова каза, че поискала оставката на Георги Гергов, защото политиците не може да се занимават с такива неща – „да посредничат на сделки между главния прокурор и бизнесмени“.

Тя допълни, че не се крие, че се е срещала със Сотир Цацаров, като подчерта, че никога не е искала услуги от него.

„Срещала съм се със Сотир Цацаров в кабинета му, в прокуратурата, в приемната му. Това бе официална среща, която стои в програмата“.

„След изборите имаше група за натиск върху мен да направим голяма коалиция с ГЕРБ. После дойде предложението да стана председател на парламента, после Деница Златева да остане вицепремиер. Според мен в една демократична държава трябва да има управление и опозиция. Трябва да има ляво и дясно. Когато те се слеят става политическото статукво“, каза още лидерът на БСП.