Нинова: Стига с това „Иди ми – дойди ми“. Стига с това разтакаване!

„Приетият мандат от Реформаторския блок е загуба на време, не могат да съставят правителство, 43-ят парламент е изчерпан.“

Това коментира председателят на БСП Корнелия Нинова по повод приетия от Рефирматорския блок мандат за съставяне на нов кабинет в рамките на 43-тото Народно събрание, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Тя обвини Реформаторите, че разтакават нещата и бавят насрочването на дата за предсрочни избори.

„Това „Иди ми – дойди ми“ и разтакаване идва повечко. Ние сме за това по-бързо да се върнат мандатите и да се върви към служебен кабинет и обявяване на дата за предсрочни избори“, каза Корнелия Нинова.

Според нея Бойко Борисов вече си е подал оставката и е „абсурдна идеята“ да се съставя нов кабинет, където да бъде той премиер в настоящото Народно събрание.

„Същият кабинет, същият състав, какво се променя!? Нали говорим за политическа отговорност. Това правителство не е работещо, няма доверие и в този парламент“, твърдо заяви председателят на БСП.

Тя е на мнение, че съставянето на нов кабинет в този парламент, ще увеличи ненужно агонията му.

„Това би било продължение на агонията. Но може би се връзва с това, че г-н Борисов играе опозиция сам на себе си“, е категорична тя.