Нинова: Цветанов демонстрира тежка некомпетентност! А стоте дни на ГЕРБ са катастрофа!

С „Цанков камък“ се прикриват кражбите на правителството. Притесниха се от антикорупционния закон. Прикриват и „суджуците“.

Цветанов демонстрира тежка некомпетентност! Като бивш министър на вътрешните работи трябва да знае, че не могат да се изнасят лични данни!

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя коментира словесната престрелка от вторник между нея и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Нинова показа писмо от прокуратурата, в което се казва, че тя не е свързана с „Цанков камък“ и заяви, че ще съди всеки, който я е намесил в приказки за корупция по случая. Два часа по-късно Цветанов заяви, че тя умишлено заблуждава медиите, защото представя писмо от наблюдаващ прокурор като писмо от главния прокурор.

ГЕРБ хвърля димки, уплашиха се от законопроекта ни за борба с корупцията, каза още в студиото на БТВ Нинова. Тя подробно се спря на случая „Цанков камък“.

„Аз съм маловажна в този случай. Защо се направи това с „Цанков камък“? Причините са съществени. Първата е, че се цели да се отвлече вниманието от кражбите и скандалите при управляващите. По-съществената причина е нашето предложение за антикорупционен закон. Той събира все повече одобрение. Ако нашият закон бъде приет, наистина ще има битка и борба с корупцията. За това управляващите хвърлят димки, защото не може корумпирани да се борят с корупция“, бе нейният анализ.

„Г-н Борисов ще поеме ли неговата отговорност за „Цанков камък“? Той преряза лентата и каза, че това е едно от най-важните съоръжения в Югоизточна Европа?“, попита риторично Нинова.

И продължи: „Първото правителство на Бойко Борисов също трябва да си понесе отговорността за „Цанков камък“. Те го завършват през 2010 г. Ние искаме цялата истина до край. Ние искаме този случай да не се потулва. Аз не съм специалист по язовири и не мога да кажа дали това е басейн за 1 млрд. лева. Управляващите се скриха последните 5 дни. Хвърлиха димката и изчезнаха, уплашиха се. Този случай не трябва да остава така. Всичко трябва да излезе наяве и случаят да се разплете до край. Който е виновен, ако има виновен, трябва да си понесе отговорността. Ние искаме справедливост!“

По повод на обвиненията на ГЕРБ, че БСП и лично Нинова не поемат отговорност за „Цанков камък“, Нинова припомни, че не е специалист по язовири, а в правителството, в което е участвала е имало 28 зам.-министри.

ГЕРБ хвърлиха димката за „Цанков камък“ и пет дена след това мълчаха, изтъкна тя тя. И обърна внимание, че не се споменава за това, че е получила писмо и от австрийска страна по случая „Цанков камък“.

Първите сто дни на правителството на ГЕРБ са катастрофа, изтъкна Нинова. И продължи: „Първите 100 дни на правителството са катастрофа. Това са 100 дни на скандали, кражби и далавери. Правителството управлява 100 дни без програма. Тези хора отвориха война между институциите. Натрупаха напрежение в обществото и станахме свидетели на няколко протеста. Това са фактите!“

„Всичко това е просто дъвка, отклоняваща вниманието. Като няма хляб за народа – да им дадем зрелища“, повтори Нинова. И се обърна към водещия Антон Хекимян: „Вие ходите ли по страната? Враца, Монтанско – тези хора не живеят добре и това е натрупвано с години!“

„100 дни управляваха без програма. 100 дни скандали за кражби и далавери. Групи вътре в ГЕРБ за НДК и то на фона на председателството. Битка между институциите. Напрежение в обществото. Как за всичко им е виновно БСП и от Хан Аспарух нататък“, каза лидерът на БСП.

Източник: Епицентър.бг