Нинова: Управляващите са алчни за власт. Хората са жадни за справедливост и нормален живот

Днес проведохме среща с ръководството на Федерацията на потребителите в България по случай Световния ден на потребителите.

Участвах и в приемния ден на федерацията, разговарях с посетители, които ме запознаха с проблемите си за сметки за ток, вода и други услуги.

Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук, съобщава Епицентър

Представителите на Федерацията благодариха на БСП, която, по думите им, е единствената, проявила интерес към проблемите на потребителите. „Не можете да си представите каква мъка има по хората”, заяви изпълнителният секретар на Федерацията Емил Георгиев, който разказа за събдите на хората, които се борят срещу злоупотребите на „Топлофикация-София” .

„Смятам, че най-големият проблем е тежкият лобизъм в законодателството. Законът поставя големите фирми и монополите в силна позиция, а най-ощетеният, малкият човек, няма закрила. Това се превърна в държавна политика от управляващите. Никой не търси сметка на големите как определят цените, какви уж инвестиции правят. Държавата трябва да се намеси, защото вече е непосилно за хората да плащат последните си пари, за да пълнят джобовете на корпорации и концесионери“, отбелязва Корнелия Нинова.

„Това ще се промени. Вместо политика за големите, на гърба на потребителя – политика за малките, с ясни правила и контрол. Това, което виждам тук днес и онова, което се случва в парламента, са два противоположни свята. Тук хората са изтерзани от бедност и несправедливост, в парламента се търгуват за кворум, за да оцелее правителството на Борисов. Управляващите са алчни за власт на всяка цена. Хората са жадни за справедливост и нормален живот“, заявява още председателят на БСП.

„От БСП сме готови да си сътрудничим с Федерацията и поканихме техни експерти за нови срещи по конкретни наболели теми, включително и по Закона за храните и Закона за търговските вериги“, категорична е Корнелия Нинова.