Нинова: Властта върви към диктатура на Борисов

Внесохме за втори път искане за свикване на извънредно заседание – днес беше поредната стъпка към едноличната власт, вървяща смело към диктатура.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира бойкота на ГЕРБ спрямо извънредното заседание на НС и изслушването на Борисов в пленарна зала. Нинова даде брифинг в зала „Запад“ на Народното събрание.

„Днес Борисов даде пример, че за него такива думи не съществуват. Това е поредната стъпка към едноличната власт, вървяща смело към диктатура. Ние като опозиция няма да се примирим с това, ще използваме всички законови механизми“, подчерта още лидерът на БСП, цитирана от агенция „Фокус“.

Тя подчерта, че не ГЕРБ са решили да не се регистрират, а Борисов име е наредил.

„Уважаеми българи, използват страха ви от болестта, за да скрият безсилието си срещу безработицата, срещу фалитите, срещу неясното бъдеще. Разделят ви, настройват ви едни срещу други, за да ви владеят. Настройват хората в София срещу провинцията. Такива, които спазват карантина, срещу такива, които не я спазват. Българи срещу роми. Един щаб срещу друг щаб. Правителството се храни от тази раздяла и от страха. Докато вие сте сковани в домовете си от страха, държавата абдикира от задълженията си. 90 % от социално-икономичесикте мерки, които предлагат са кредити, кредити на фирми, които фалират. Кредити на хора, които са безработни, които нямат яснота за бъдещето и които имат други кредити“, посочи още Нинова.

„Правителството нямаше план в началото на кризата. По средата на кризата работят на принципа проба-грешка. Ние днес искаме от тях ясен план оттук-нататък за бъдещето. Ясен план за извеждане на България от кризата, ясен план за вашия живот. Ето защо не се отказваме от парламентарните механизми“, посочи още Нинова.