Нинова: Всеки българин да има достъп до здравеопазване. Ще настоявам пред КСНС здравеопазването да стане елемент на националната сигурност

БСП направи дарение на ловешката болница. Левицата иска министрите на финансите и на здравеопазването да предложат план за спасяване на областната болница в Ловеч и други областни болници, които са пред фалит.

„Ако не се вземат мерки до 2-3 месеца, ловешката болница ще фалира“, предупредиха лекари пред лидера на БСП Корнелия Нинова, която бе там по тяхна покана, съобщиха от пресцентъра на партията.

Те споделиха, че не са получавали заплати от февруари, масово напускат техни колеги, а сметките са запорирани.

Корнелия Нинова съобщи, че във вторник, на КСНС при президента ще настоява здравеопазването да стане приоритетно, елемент на националната сигурност.

„Ще предложа на лидерите на другите партии да постигнем надпартийно и национално съгласие. Трябва трайно да решим проблема, така че всеки българин да има достъп до здравеопазване, да има последователна държавна политика за областните и общинските болници, където се лекуват бедните хора и тези, които нямат възможност да доплащат в скъпите частни клиники“, настоя Корнелия Нинова.