Нинова: Всички престъпници трябва да получат заслуженото си наказание

„Споделям напълно желанието на президента Радев да решим проблема с корупцията. Още по време на предизборната кампания говорихме по тези теми и се радвам, че той е последователен“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.

„Ако си спомняте, в предишния закон на г-жа Кунева, имаше много възможности за корупция. Сега трябва да търсим наистина работещо нещо. Трябва да намерим 15 души в държавата, които да не са зависими. Които да държат само на убеждението си в закона. Такъв орган от хора“, каза Нинова.

„Няма да кажа, че само БСП в годините на прехода е чиста като сълза. Цялата политическа класа е длъжна за борбата с корупцията“, каза още Нинова и допълни, че все още не е чела новия закон за корупцията.

„БСП е готова да стигне до край по темата за съдебната реформа. Всички, които са престъпили закона, трябва да получат заслужаващото наказание“, заяви твърдо Корнелия Нинова.

И промените в закона и всички тези различни мнения в съдебната система за мен се свеждат до няколко неща: Бързо производство, справедливо производство – т. е. съдии, които не взимат решение по политически или икономически причини.

Източник: БЛИЦ