Нинова: Защо уж новите партии в парламента обслужиха задкулисието?

Пет пъти предупредихме, че моделът „Борисов“ в момента се окопава.

Пет пъти подадохме ръка на новите политически субекти в Народното събрание – „Има такъв народ“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“, за разграждането на този модел и те пет пъти отхвърлиха тази подадена ръка.

Но точно с едно действие бетонираха Борисов в най-стратегическия за икономиката, за националната сигурност и за геополитиката сектор – енергетиката.

Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на Novini.bg.

Внесохме мораториум за забрана за сделки на предишното правителство и тези нови политически субекти отхвърлиха предложението ни, след като разбраха гафа си, започнаха процедурни хватки, а сега искат да внасят мораториума. Колеги, късно е за китка. Спешно се излъчиха новите бордове на енергийните дружества, проведоха се общи събрания, произнесе се министърът и документите са внесени в Агенцията по вписванията – всичко това за 24 часа. Направени са промени в БЕХ, АЕЦ „Козлодуй“, „Минпроект“. Борисов се бетонира в енергетиката за 5 г. напред, заяви лидерът на БСП.

За нас остава един въпрос – Защо уж новите политически субекти в парламента, които искаха да съборим статуквото „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън“ и „Демократична България“ обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него, завърши Корнелия Нинова.