Нищо добро не чака кабинета, ако бъдат изгонени руски дипломати!

„България е в трудна ситуация, страната е под натиск.

Към настоящия момент премиерът Бойко Борисов успява да води балансирана политика и докато се придържа към тази позиция, трябва да му помагаме.

Ако се промени сегашният курс на политиката по отношения на случая „Скрипал“, нищо добро не чака българското правителство“, заяви националният координатор на партия „Атака“ Светлозар Лазаров в сутрешния блок на телевизия „Алфа“.

Според него голяма част от гласоподавателите на коалицията „Обединени патриоти“ искат едно по-балансирано отношение и отстояване на ясна и конкретна позиция в рамките на Европейския съюз и НАТО.

„Всички гласове, които подкрепиха политиката за балансирано поведение в ЕС и НАТО, искат взаимодействие с Русия, съвместни енергийни проекти и отстояване на нашия национален интерес, и най-накрая – да спрем с националното предателство и да си направим „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“, допълни Лазаров.

„За нас такава тема като гонене на руски дипломати не съществува, ние искаме да видим доказателствата по случая „Скрипал“ и участието на Москва в него“, категоричен беше той.

Националният координатор на „Атака“ коментира и вчерашното изявление на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че България трябва да прояви евроатлантическа солидарност и да експулсира руски дипломати. Според Лазаров „всеки може да говори каквото иска“.

„Аз се придържам към партийния формат и това, което казва г-н Сидеров, и фактите. А фактите са следните: това не е обсъждано на коалиционен съвет, където да бъде взето политическо решение, съгласно коалиционното споразумение, така че общи приказки не ми се коментират“, поясни Лазаров по повод изявлението на Цветанов.

Източник: БЛИЦ