Нов КУМГЕЙТ, този път в Червен бряг

След скандала „Кумгейт“ в Хасково, редица общинари „изгоряха“покрай свадата между двете политически партии – БСП и ГЕРБ.

И ако до сега познатия ви сценарии е показвал кумове или далечни роднини, то в девет етажната сграда на Община Червен бряг има цели фамилии, алармира до медиите общественикът- анализатор Христо Гешов и конкретизира:

„Започваме с Пламен Витков от с. Рупци, който е заел директорски пост в общинската администрация, неговата съпруга Диана Цветанова пък е мл.експерт в Дирекция Образование, култура, спорт и социални дейности, а тяхната обща дъщеря съвсем случайно изпълнява ролята на връзки с обществеността. Зам. кмета Светослав Георгиев работи съвместно със съпругата си – Росица Георгиева от дирекция АПИО.

Дългогодишен служител в общинска администрация е Наталия Цветкова- секретар на ОБКБППМН, чиито брат съвсем на скоро беше назначен за Административен директор на МБАЛ Червен бряг,нищо, че до преди това си ново амплоа е работил като полицай и шеф на полицията в града. Други роднински случайности са и семейството на юристката на общината Десислава Трънска,която е във фактическо съжителство с общинския съветник от листата на Кмета Вълов – Тошко Тодоров, чиято майка е Кмет на с. Бресте. Другият зам. Кмет по финанси настанил се в общинските кресла пък е зет на общинския съветник Явор Бакърджиев,който може би отново случайно изпълнява обществени поръчки за хиляди левове, финансирани от ЕС. Директорът на дирекция АПИО – Веселин Костов също има син, общински съветник – Петьо Костов.

Няма как да подминем и роднинските отношения и в самия общински съвет – Председател на общинския съвет Ивайло Иванов е баща на Петко Петков, който доставя ток на общинските детски градини и училища, отново случайно. Главната счетоводителка на фирмата на кмета – ТЕРРА АД – Цецка Илиева, която отново случайно изпълнява обществена поръчка за хиляди левове е и снаха на Директора на Дирекция Счетоводни дейности – Снежана Джабилова.И ако на сградата на Народното събрание пише Съединението прави силата, то на сградата на община Червен бряг трябва да пише „С родата печелим борбата „. Е… кой брат, кой зет важното е да е на късмет! “

Източник: Uniconbg.com