Новата дъвка. Горивата като кремвиршите: малко дизел и бензин – много вода

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев много иска през май 2019 да бъде избран отново в европарламента. Щото кой не иска.

Заплата от 7 000 евро, допълнително кинти за екип, офиси, проекти… Прибавете командировките и завистта на околните. Мечта.

Всички тия благини трябва да се заслужат. И Радев почва да каканиже. Ще започнем да проверяваме какви горива се продават на гражданите. В някои бензиностанции има проблеми. 300 000 литра некачествено гориво е открито у нас през миналата година. Много хора ни сезираха за проблема с горивата. Всеки от нас се е сблъсквал с нискокачествено гориво. Искаме да елиминираме двойните стандарти. Клише след клише, заблуда след заблуда.

Тук става интересно. Радев по телевизора: Вкарахме пилотен проект за 3 млн. евро, за да се направят нужните проверки на горивото от танкера до колонката. Да се вкарва всичко в интернет, така, че хората да виждат къде и как са горивата с лошо качество. 3 млн евро е прилична сума, може да вдъхнови всеки.

Радев подценява българина. Лафовете и обещанията му са поредното дърдорене и преливане от пусто в празно. Темата с шоколадите избледня. „Скандалите“ с палмовото масло, сиренето-менте и кремвиршите с вкус на месо – също. Ред е на дъвката с горивата.

Заловените 300 000 л некачествено гориво не са дори капка в морето. Годишно в България се продава около 3 млн тона – 300 млрд литра.

ГЕРБ управлява вече 10 години, но чак сега Радев се сетил, че нещо куца с качеството на горива. Куцало и с контрола. Ами нали вие сте на власт, бе, Емиле, що се правиш на ударен за контролните органи. Вашите министри и премирът Борисов командват тези органи.

Моторните превозни средства в България са около 4 млн. Това означава 4 млн водачи, които страдат от 10-годишното безхаберие на властта. Умишлено безхоберие. Лошото качество на горивата означава милиарди левове дадени за предизвикани от мафията ремонти. От мафията, защото далаверите с горива, контрабанден петрол и цените е дело на мафията, проникнала във всички етажи на управлението.

Достачъно е да се припомни, че Лукойл от години не отчита печалби при милиарди левове приходи. 10 години никой не разследва тази мистерия. И предишни правителства не са посягали към тази тайна. А тя е публична.

Над всичко това е опънат най-големият и зорко пазен чадър – този на корупцията.

Един ден балъците ще се усетят.

Източник: Фрог нюз