Новата здравна реформа: Фирмите на властта ще се нагушват също с нашите осигуровки

НОВИНИТЕ ОТ ДЕНЯ:

15.07.2019 Г.

– КЕФКИТЕ С ПРЕДИМСТВО. Гласува се промяна в Закона за държавния бюджет за 2019 г., като се актуализира бюджета на военните с парите, които накуп трябва да изсипем за бъдещите таралясници. Едновременно с това се отложи закупуването на бронирана техника и катери. Явно се разчита на ужаса на противника от бъдещата доставка на Кефките, с които направо ще станем световна военна сила, та дотогава ще се въздържат от военни действия спрямо нас. Естествено, за парада на Гергьовден отново ще извадим ретро-техниката от преди 1944 година, поне тогава армията ни е била на ниво. С това плащане с пъти се увеличава бюджетния дефицит. Да не споменаваме, че има много по-важни неща от бъдещите „изтребители”, както някои есперти шеговито ги наричат. Но на първо място явно стоят огромните комисионни от сделката. А на САЩ много спешно им трябват пари, защото са във фалит. Затова и така изврещяха на умряло, когато Турция купи ракетните комплекси от Русия, а не от тях. Е, ние сме богати, защо да не подпомогнем „стратегическия” господар. И те хляб трябва да ядат, заплати да плащат….

– КЪДЕ СИ, ЦЕЦКУ? Помните ли великия Цецку, мятащ мълнии в справедливия си гняв от трибуната на Народното събрание как чете СРС-та за лекарите и „бебето от фризера”. Е, сега за същото това четене на СРС-та и обвиненията на Цецку без доказателства и както се оказа – без основание, прокуратурата, тоест България е осъдена на 40 000 лева да плати на лекаря. Цецку обаче сега не се обажда. Той си направи ПР-а, а сега от държавните пари ще му плащаме золумите. И ми е интересно дали прокуратурата поне веднъж ще предяви регресен иск срещу виновните длъжностни лица, които са виновни и не са преценили добре доказателствата. Защото на мен лично ми писна от нашите пари да плащат за грешките на некадърниците в държавата!

– ГЛАВЕН ИЛИ ГЛАДЕН ПРОКУРОР. Стартира процедурата за избор на нов главен прокурор. Признавам, че съм загубила всякаква надежда читав, морален и достоен професионалист да заеме тази отговорна длъжност. А е важно, много важно там да е независим и достоен човек. Но гербавите и цялата управляваща шайка никога не биха го позволили. Защото заради бездействието на прокуратурата те се ширят в по 10 апартамента, имения, ходят с костюми, по-скъпи от годишната им заплата и се веят по света уж само на една заплата. И ги даряват нон стоп, защото са много хубави! И това ще продължи. Кръгът на мафията е затворен. Не се допуска в кръга на властта никой, който може да наруши статуквото.

– КЛИЕНТЪТ НИКОГА НЕ Е ПРАВ! С интерес наблюдавам сагата с израелските туристки и нашенския мутробизнесмен, който се опита да ги рита и да ги блъска. Вместо извинение и предложение за компенсация, новоизлюпеният „бизнесмен” твърди, че жените го нападнали първи. Демек, той, завалията, бил в неизбежна отбрана, затова ги ритал! И много негови колеги го подкрепят. Дано да продължават да се подкрепят и когато фалират. Защото подобно отношение е не само недопустимо, но трябва и да е подсъдно. За имиджа на България няма да коментирам. Отдавна нямаме такъв.

– СПАСЕТЕ НИ ОТ РЕФОРМИТЕ. Министърът на здравеопазването се опита да блесне с нов модел на здравеопазването. Този път представя „скелет” и „програма”. С частни здравни фондове. Единственото, което разбрах е, че някъде едни наши фирми ще се нагушват също с осигуровки. Не знам за вас, но от реформите в здравеопазването и образованието се докарахме дотук нищо от двете неща да не работи. Реформа не се прави. Прави се това ,което е нужно и което е най-просто за прилагане и работи. Но системата е направена така, че държавата и нЕкои лица да печелят на гърба на наивниците, които си плащат осигуровките. Дано остане някой жив след поредната рИформа.

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук