Ново чудо в Турция: Майка с две деца бяха спасени живи 78 часа след земетресението

Колаж: Нова Вест

78 часа след разрушителните земетресения, които разтърсиха южния турски окръг Кахраманмараш с епицентър в град Пазарджък се случи чудо.

Една майка с двете си деца бяха извадени живи от спасителите изпод развалините в Пазарджък, където са престояли близо четири дни.

Пазарджък бе епицентърът на унищожителното земетресение с магнитуд 7,7, регистрирано в ранните сутрешни часове на 6 февруари.

Със сълзи на очи и с ръкопляскания за спасителите посрещнали тримата спасени техните близки и десетките граждани, които очаквали резултат от спасителната операция.

Майката и двете деца са били откарани с линейка в болница, пише БТА.

Спасителният екип на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФД) също изпитал огромно удовлетворение.

“Това е най-хубавият ден, който преживях в живота си. Ние оставаме тук и продължаваме“, каза един от членовете на спасителния екип.

Въпреки че с напредването на времето намаляват надеждите за намиране на оцелели под разрушенията, спасителните екипи в районите на бедствието продължават издирвателно-спасителните действия.

Източник: Novini.bg