НСО се ядоса на Борисов: Не одобряваме видеата във фейсбук, не ни въвличайте в агитация

Националната служба за охрана е крайно вбесена от видеата, които премиерът Бойко Борисов публикува в фейсбук от служебната кола на ведомството, пише offnews.bg

Вчера при един от епизодите на предизборното шоу на министър-председателя, нашумяло като „Севдалина ТВ“ или Borissov Live Show, се вижда как колите на НСО избутват в аварийната лента други автомобили, за да премине кортежа премиера.

Освен това колата кара върху две платна едновременно и определено пречи на простосмъртните шофьори, което е предпоставка за възникване на катастрофи. Борисов и спътниците му са си пуснали успокояваща музика, а кой има и кой няма предпазен колан в автомобила е трудно да се прецени.

OFFNews потърси ведомството за коментар на видеото.

НСО не одобрява, но не може да забрани, нито да контролира, заснемането на кадри в свои автомобили, когато това се извършва със съгласието на охраняемите лица. Апелираме да не бъдем въвличани в изборното съревнование на основата на каквото и да било противопоставяне, заявиха от НСО пред медията ни.

От службата подчертават, че видеозаснемането не компрометира сигурността и неприкосновеността на охраняемите лица, но въпреки това специално заради точно това видео ще последват наказания.

На екипа, който е осигурил транспорта на охраняемото лице, показан във видеоматериал, публикуван във фейсбук профила на министър-председателя на 22 октомври т. г., ще бъде направена забележка за поведението им на пътя, с което е провокирана чувствителността на гражданите, видно и от коментари под публикацията, заявиха още от НСО пред OFFNews.

Ето и самото видео, което вбеси ведомството, охраняващо хората от властта:

<