Нуждите на чиновника

Снимката съм взел от колегите от “Банкер”. На нея е държавен, служебен джип – “Порше Кайен”. С мутренски номер – 4 единици.

Същото лице се обслужва и от един също служебен “звяр” на 4 колела. Този звяр е спортен “Мерцедес” CLK.

За разнообразие има и една трета служебна кола. Този път по-скромна – нов “Хюндай”. Така се ползват държавните пари. Вашите пари като данъкоплатци.

От Карина Караиванова, председател на Комисията за финансов надзор. От една година и 2 месеца насам дъщерята на бивша учителка на експрезидента Росен Плевнелиев е на този пост (24 гласа против и 11 въздържали се в парламента), след като звездата й изгря по времето на онзи мандат. Първо заблестя над прочулите се с кражби и скандали програми за европейски пари ФАР и САПАРД, после я озари като национален ръководител на предприсъединителните фондове на ЕС и ръководител на сертифициращия орган за оперативните програми, финансирани от структурните и кохезионния фондове на ЕС. (от 2010 до ноември 2014 е следила за средствата по европейските траншове), доскоро грееше като зам.-министър на финансите (до лятото на 2016 г.).

Член е на борда на директорите на Европейския инвестиционен фонд и на борда на Европейската инвестиционна банка. Член на борда на управителите на Черноморска банка за търговия и развитие, Международна инвестиционна банка и Алтернативен управител за България на МВФ. Предложена и сложена там от различни по партиен цвят български правителства.

В тази връзка още една новина – бившият шеф на същата комисия Стоян Маврудиев вчера оглави държавната Българска банка за развитие. Името му като човек, консултирал офшорния бизнес на Брендо, споменах в очерка за кокаиновия крал на Европа, който пуснах тук на 15 септември в ”Кокаиновият крал на Европа”.

Григор Лилов, Фейсбук