Някогашни членове на БКП, които получаваха стотици привилегии, днес се идентифицират като десни, че и ултрадесни

Някогашни членове на БКП (умишлено не казвам „комунисти“), които получаваха десетки и стотици привилегии по причина на членството си в партията на Член първи, днес се идентифицират като десни, че и ултрадесни.

Навремето тия негодници бяха в челните редици на доверениците – получаваха жилища с предимство, купуваха си коли с бележка от министъра на търговията и услугите, без да чакат по 10-15 години за лада, москвич или вартбург, имаха достъп до богоизбрани курорти и други екзотични места, назначаваха ги на работа с предимство.

Партията и нейната функция – държавата, изучи и образова тия типове и техните деца. Партията-държава ги настани на високи и добре платени постове, които им донесоха още привилегии. Партията-държава ги пращаше на специализации и на Запад, и на Изток с оглед степента на тяхната вярност, службопоклонство и готовност да предадат майка си и баща си, ако ги чуят, че разправят вицове за политбюро и ЦК на БКП. И те се квалифицираха – с невиждана точност и тогава и днес манипулират, представят вижданията на скритите си началници като „лични“, а днес вече демонстрират и независимост. Но независимост, която да се хареса на плащащите.

И въпреки, че бяха добре обгрижени от БКП и държавата-партия за малко повече от четвърт век в стила, в който уреждаха себе си и тогава, обърнаха гръб на благодетелката си. Станаха десни. Станаха бесни критикари на близкото си минало и на ония, които заслужено или не са ги облагодетелствали. Но, ако човек се вгледа, всъщност те са бесни критикари ДНЕС най-вече на онези, които биха ги развенчали, на онези, които имат достатъчно способности да преценят, че нямат нужда от тяхната хамелеонска форма на практикуване.

Защото тяхното поведение е по-страшно и позорно от лагерите и останалите средства за саморазправата на БКП с противниците й. Тези, отрочета на комунизма (днес на добра възраст), тези продажници, жигосаха България за векове напред с цинизма на наследеното и наученото от комунизма.

За съжаление, познавам не малко представители на тая животинска група. И това си е за моя сметка, тъй като стъпвам не на обясненото от някого, а на видяното и преживяното..

Казах всичко това по повод на една дописка на мой бивш колега, а вече и бивш приятел, който днес си позволи да разпространи една груба и откровена лъжа в услуга на ГЕРБ и останалата пасмина, създадена и родена именно от БКП. „Партия“, в която активно членуваше бившият ми приятел и бивш колега. И почеркът и маниерът, на която отлично е усвоил.

Любо Кольовски, Фейсбук