Няма, бе! Няма да пращаме! Не е заради единия лев! Парите няма да отидат по предназначение – за пострадалите в Хитрино!

За мен най-гнусната част от взрива в Хитрино, освен снимките на Борисов от местопрестъплението, е нахалството на търговската проправителствена Нова тв, която не спира да агитира да се пращат пари чрез sms на БЧК.

Няма, бе! Няма да пращаме! Не е заради единия лев!

Парите няма да отидат по предназначение – за пострадалите в Хитрино! Тази супа сме я сърбали. Има и други начини да бъде помогнато.

От БЧК щели да организират „Обществен съвет“, който да разпределя постъпилите средства. Без да казват кой ще участва в него.

Изкараха и Тити Папазов да реве и проси пари чрез sms-и. Ред сополи, ред сълзи!
‘Айде, скрийте се, поръчковите! Чакали да съберат големите милиони, както друг път! Ето, признават си, но парите къде потъват? Тия са с болни мозъци!

Открийте дарителска сметка на Сдружение Хитрино, учредете такова сдружение, и събраните пари да бъдат ползвани и разпределени пропорционално на дялове според размера на претърпените имуществените вреди между пострадалите по местоположение.

В други случаи, по банков път се събират много повече, за по-кратък период, когато сметката е на физическо лице и бъде популяризирана от медиите и във фейсбук.
Стига вече с тия sms-и за 20% ДДС и банкови сметки отворени от БЧК!
Освен това вече дадохме 10 милиона през правителството! Защо не се искат пари от фирмата-собственик на вагоните!

Кметът на Хитрино е открил сметка за дарения в помощ на съгражданите си, но от Нова тв не я показват. Качили я на сайта си! Вие сайт ли сте или телевизия?!

Защо не спират да показват номера за sms и сметката на БЧК, а не общинската сметка, открита по разпореждане на кмета на Хитрино?! Той е единственият, който скръцна със зъби на Борисов и публично каза, че 10 дена са много за евакуация на населението, държавните органи се бавят умишлено, за 3 дни могат да си свършат работата на място и попита – няма ли да бъде потърсена отговорност от собственика на вагоните и покрити имуществените и неимуществени вреди, причинени от взрива!

Защо Борисов отказа помощ за Хитрино, предложена от Турция, Израел и Унгария, а сега реват да пращаме дарителски sms-и на БЧК?

Това коментира журналистът Стоян Тончев в социалната мрежа Фейсбук. Той беше зверски пребит в началото на годината най-вероятно от приматите на ГЕРБ.