Няма как Гешев да се махне при условие, че се опитва да направи нещо читаво. Прокуратурата си вършат работата. Това е похвално!

Няма никакво съмнение в автентичността на записите на Васил Божков, които Прокуратурата предоставени вчера.

Категоричен съм, че има директна връзка между събитията от вчера и Божков. Всяка вечер определени групички замерват полицаите.

Агресията на протестите е дирижирана именно от Божков“, това заяви лидера на НФСБ Валери Симеонов.

„Всичко това цели нагнетяване на напрежението. Ние това го очаквахме още когато започнаха протестите. Наблюдава се смяна на конституционната независимост, дирижирана от хора с 18-19 присъди и хора, които за съжаление имат подкрепата на президента Румен Радев.

Ситуацията не е за подценяване, но не се знае и колко време ще продължи“, каза Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Самонадеяното изказване на Божков, че протеста може да бъде дирижиран дистанционно, звучи безумно. Не вярвам все пак той да може да събере 10 хиляди на протеста. Това означава, че има директно управление. Аз не прехвърлям всичко на Васил Божков. Не казвам, че всички хора, които са на протеста, са платени от него“, поясни лидерът на НФСБ.

Той бе категоричен, че проблемът за предсрочни избори не е само на българската власт, така е в цял свят. „Няма как цялото общество да бъде доволно. През няколко години има такива изблици на хора, които са недоволни от властта, която те не са избрали. Много неща и включително парите, които са пратени от Божков у нас на определени хора, възпламениха нещата.

Протестите се представят така апокалиптично сякаш държавата ще приключи. Това някакъв театрален спектакъл ли е? Вие сещате ли се какво бе 2018 година? Тогава цялата държава бе блокирана!“, отсече Симеонов.

„Не виждам сериозна причина и основания за сегашните протести. Няма как Гешев да се махне при условие, че е на поста едва от шест месеца и се опитва да направи нещо читаво. Не съм му фен и никога не съм го защитавал, но той и Прокуратурата си вършат работата. Това е похвално!

Източник: Епицентър.БГ