Няма по-голямо зло за една държава, от това, да бъде управлявана еднолично от банален примат като Борисов

Според Бойко Борисов благоденстваме

Самодържецът Бойко беше толкова банален и посредствен премиер, че беше в състояние да повлече маса себеподобни в извършването на всякакви мащабни злини, по една-единствена банална причина – собственото си добруване.

Никакъв зъл гений не е Боко, а най-обикновен бандит, с инстинкти на бандит, при това толкова глупав, че дори следи от държавническа мисъл не съществуваха в празната му кратуна.

За два мандата той дори за миг не осъзна ролята си на премиер, но се осъзнаваше като мафиот, и управляваше като мафиот, на когото по погрешка са поверили държавата, чиито структури той напълни с калинки и кариеристи, навярно с надеждата, че това е начин да се скатае от евентуално преследване за престъпното си управление, но нехаейки за щетите, които причинява.

При това през цялото време не спря да сатанизира политическите си опоненти и да им приписва собствените си грехове, до степен – да маргинализира всяка съпротива срещу себе си. Няма друг премиер като него на света, на когото все другите да са виновни.

И няма по-голямо зло за една държава, от това, два мандата да бъде управлявана еднолично от банален примат като Борисов. Не Борисов е злото, а посредствеността му, засипала държавата като лавина. Хубаво би било, да се пенсионира и да изчезне в безкрайно забвение, хем за да започне постепенното откопаване на институциите от тази фрапираща всеобхватна боковщина, хем за да го провидим най-сетне като обикновен бездарен измекяр, какъвто си е.

И накрая, ако не друго, то поне в служебния кабинет на Радев няма посредствени хора. А това не е малко. Оттам нататък, свръхочакванията, заклеймяването, и посочването с пръст преди да е заработил, са… посредственост и боковщина. Способна да роди Боко 3. Защото злото винаги идва с банални и посредствени хора, вярващи в бащицата, какъвто в Радев няма как да провидят.

Ани Ейнджълз, Фейбук