Обещаната от новия държавен глава Радев, истинска ревизия на правителството Борисов 2, в крайна сметка не се състоя

Така обещаната от новия държавен глава Радев, истинска ревизия на правителството Борисов 2, в крайна сметка не се състоя. Първото и най-важно обещание, заради, което беше подкрепен от леви и десни избиратели се срина като пясъчна кула. Лично аз не съм очаквал друго, като знам поименно тясното обкръжение на новородения държавник!

Освен него, разбира се, вече имам още четири прототипа на бъдещи литературни герои/конкретни хора/ за книга, която с удоволствие ще напиша, които са вече част от управлението на държавата. Тези типажи са извървели дълъг път пред очите ми без да го съзнават, и съм проследил цялостното им поведение и реакции, изследвани от мен в голяма дълбочина. Но това за по-нататък!

Цялата „ревизия“ на предишното правителство проведена с цялата отговорност на президента, мога да определя като буря в чаша вода. Натам вървят нещата и с цялостната „политика“, предлагана по един или друг начин. Мафиотското статукво е единно, силно и по-уверено от всякога, а всички политически и държавни постове са заети от кукли на конци. Доколкото аз зная, куклите не правят представлението, а само участват в него.

Днес съвременният Бай Ганьо чака! Той винаги чака на гара без релси. Обича си ги тези работи. Вчера чакаше да го спаси някой си генерал Борисов от СИК, днес чака да го спаси някой си натовски стратег- генерал Радев. Все генерали ще го спасяват, а доколкото виждат очите ми никъде в Европа няма друга държава начело, на която стоят проектирани всички страхове на гражданите! А тези страхове са толкова много, че единственото, което могат да родят е поредния герой от приказките. И след като вярвате в приказки, без нито едно доказателство за реално свършено дело, заслужавате напълно личната ви Голтота! Всеки от нас лично заслужава съдбата си, която трябва да е напълно готов да посрещне достойно…

Николай Марков, Фейсбук