Обещания или лъжи?!

Помните ли, когато обещаваха преди изборите от всички политически централи, как само ако ги изберете и живота ви ще стане розов, реките от мед и масло ще потекат към вас, а живота ви в България ще стане толкова спокоен, че няма да си заключвате вратите на колите, на къщите на вилите.? Няма да се притеснявате, за нищо и само ще трябва да им ръкопляскате за прекрасните дела, които вършат политиците…

Помните ли?

Може вече и да не си спомняте, понеже те над 25 години все обещават и после, когато ги изберете се оправдават. Дотолкова, че чак се самозабравят както наскоро Бойко 3 каза:

– “ Виновни са кабинетите преди нас…“

Или виновни били Борисов1 и Борисов 2, но той миличкият никаква вина няма.. Пък и защо да я има, когато никой не му я търси.

И как да му я потърси някой, когато този който трябва да му потърси вина се е излегнал на хавлийката на някой гръцки плаж, кълчи гюбеци в студентски град или просто вече не се интересувал от политика и удобно се е научил да се измъква с:

– „Мене не ме занимавай с това…“

Добре де, кой да занимавам? Понеже слушам как една година говорят всички, че имаме от 2 до 12 милиарда излишък и изведнъж теглят пак нов заем от 200 милиона евро!!! Кой да занимавам, когато тумба цигани газят хора с коли? Кой да занимавам, когато цели парламентарни групи се отдават на алкохолен туризъм, правят разгулни оргии с проститутки и харчат народни пари за глупости? Кого да занимавам, когато някакъв педер@с с малко власт, решава, че може да цака всички и всичко и залага цялата ни държава за да седи на власт, за да може да „усвоява“ още малко?

Кой да занимавам когато, за 10 години от Европа дойдоха 130 милиарда евро и нашите политици ги излапаха с обществени поръчки измислени с критерия да откраднем едни пари?

Кого да занимавам, когато 2.5 милиона българи станаха бежанци? И то без война…

Няма уви кого да занимавам, освен една шепа ентусиасти с все още надежди за България…

Но както има една легенда за „Кутията на Пандора“, че вътре е останала само надеждата, така искам, когато се повдигнете от хавлийките на Халдики и излезете от алкохолния делириум на чалга клубовете да се замислите, вие какво може да промените в България?

Защото аз знам, хората могат да променят всичко, но първо трябва да спрат да вярват на политиците и обещанията им..

Атанас Калев, Национален Протест срещу безобразията в България