Обирджиите на банкомати водят 17:0 на полицията. 250 човека, дронове, кучета, извънземни сили, без резултат

”Съществува нова мода сред престъпниците, тъй като това е лесен начин за забогатяване. Вторият мотив, който ги движи, е пълната безнаказаност. Дотук водят 17:0 на полицията”.

Това каза бившият градски прокурор на София Николай Кокинов по повод зачестилите случаи на взривени банкомати – само за последния месец те вече са шест.

В момента полицията е по петите на тримата извършители на последния обир на банкомат в Сапарева баня. Според Кокинов тримата в крайна сметка ще се предадат, тъй като никой не е по-силен от държавата. Той обаче отбеляза, че целият ресурс, който е впрегнат в издирването им, до момента не е довел до нищо.

„250 човека, дронове, кучета, извънземни сили… не съм разбрал досега да са ги открили“, посочи още бившият градски прокурор на София пред Bulgaria ON AIR. Той подчерта, че случаите на взривени банкомати ескалират и това явление е тревожно.

Кокинов каза още, че банкоматите са необходими на хората и не могат да бъдат премахнати, но посегателствата срещу тях не се наказват по никакъв начин.

„Съдебната система няма отношение към казуса до момента, в който няма разкрит извършител. Очевидно е, че полицаите не могат да разкрият извършителите. Явно тези устройства трябва да бъдат запечетани в по-тежки каси, ако щете – постройки“, обясни той и още веднъж настоя, че прокуратурата е безпомощна, ако МВР не си свърши работата.

Николай Кокинов е на мнение, че наказанията са достатъчно сериозни, но въпросите са дали се прилагат в цялата им строгост и дали има срещу кого да се приложат.

Източник: Фрог нюз