Областният управител на София спря процедурата за алея „Героите на Украйна“

Взето решение за преименуване на участък в столицата със сигурност ще разпали страстите между политическите партии.

Областния управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на „Има такъв народ“, върна решението на Столичния общински съвет за наименуване на озелененото пространство между бул. „Драган Цанков“, ул. „Незабравка“ и ул. „Никола Мирчев“ в район „Изгрев“ с името алея „Героите на Украйна“.

Той не се съгласи и с наименуване на безименно озеленено пространство между бул. “Драган Цанков“, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“ с името площад „Борис Немцов“.

Кючуков върна и решението за даване на разрешения за издигане знамето на Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска“ 33 до прекратяване на войната.

Иван Кючуков е издал заповедите във връзка с „осигуряване спазването на законност на територията на областта и упражняването на контрол за законосъобразност на актовете и действията на органите на местно самоуправление и местна администрация“, съобщиха от областната управа, предаде БТА.

В съобщението обаче не се посочва какви са нарушенията.

От БСП се обявиха против предложенията за именуване на пространства още по време на гласуванията в СОС. Предложенията бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и „Демократична България“.

Източник: Petel.bg