Общински съветник от БСП-София: Никога не съм бил болен от коронавирус, а съм в статистиката (ВИДЕО)

„Не всичко е така както изглежда и съм сигурен, че не всички, които съобщават по новините са болни“.

Това общинският съветник от БСП София Николай Николов, който води хроники на коронавируса в България в личния си профил във Facebook, предаде Actualno.com.

Той беше един от диагностицираните като носител на SARS-CoV-2, след масовите изследвания в партията заради потвърдена положителна проба на Янаки Стоилов. От първия му пост стана ясно, че е след положителния тест, от РЗИ София са му предписали карантина с обещание до 2 дни да бъде изследван повторно, за потвърждение на резултата.

Днес, на 8-мия ден от домашната изолация се оказа, че ситуацията е придобила изненадващ (или не) обрат. След известно чакане, Николов се изследвал сам в частна лаборатория миналия петък. Резултатът му е ясен – и той е отрицателен. „Оттук нататък на мен никой не може да ми възстанови тези 8 дни, в които аз стоя като затворник в дома си. Никой не може да възстанови нервите на семейството ми, на близките ми, които през половин час ме питаха дали имам симптоми, дали съм болен. Това никой не може да ми го върне. Но категорично отказвам да бъда част от статистиката, която всяка вечер се говори, че в България има еди колко си заразени, еди колко си болни, защото аз никога не съм бил болен от коронавирус“, категоричен е той. Не трябва да се правят облаги и пари от страха на хората, подчертава той.

Николов обяви, че търси юридическа помощ, за да предприеме действия срещу здравните власти в страната, каза той. След този случай, той е сигурен – здравните власти в страната дължат отговор на обществото как се води статистиката за коронавирус в България.

Николов е част от състава на комисията в Столичния общински съвет (СОС), която решава за разширение на метрото в посока към Околовръстното шосе и Симеоновския лифт. Това е единствената комисия на СОС, в която ако се обединят БСП, „Демократична България“ и Борис Бонев, имат повече гласове от ГЕРБ, ВМРО и „Атака“ – 8:7. С такова мнозинство може да не бъде приет проектът за разширение на метрото на главния архитект Здравко Здравков.

Здравейте приятели, ден 8 от Одисеята с COVID-19 в дома ми.Днес няма да има физически упражнения по простата причина, че резултатите ми от частната лаборатория са готови.Малко предистория: Миналата седмица ми беше направен тест след като съм присъствал на мероприятие, където двама души са дали положителни резултати за COVID-19. Съобщава ми се по телефона (от инспектор на РЗИ), че съм с положителен резултат и че до 2 дни от РЗИ ще дойдат да ми направят тест, който да потвърди първия. От РЗИ, никога не дойдоха да ми направят втори тест!За сметка на това дойдоха да ми връчат предписания за 14 дневна домашна изолация, а от 6-то РПУ ме провериха дали спазвам изолацията. С оглед на това, че нямам никакви оплаквания и симптоми в петък си направих тест в частна лаборатория, резултатите станаха готови днес и съм – ОТРИЦАТЕЛЕН!Сега, никой не може да ми върне загубените дни, в които съм стоял като затворник вкъщи, никой не може да възстанови нервите на семейството ми, на близките ми и на приятелите ми, които се притесняваха денонощно и никой не може да ми каже дали домашната ми изолация ще бъде премахната…Отказвам обаче да бъда използван като част от статистиката „болни/заразени с COVID-19“ и някой да получава облаги от страха на хората!Ако все още са останали свободни и независими медии в държавата – моля за вашата трибуна!Тази сутрин bTV Новините "По света и у нас" – новините на БНТ Kanal 3 ТЕЛЕВИЗИЯ ЕВРОПА – новини на 30 минути Телевизия 7/8 Българска свободна телевизия NOVAМоля за помощ и от юристи за съвети какви правни и съдебни ходове можем да предприемем. От вас приятели моля да споделите този клип, за да достигне до все повече хора, защото не всичко е така както ни бива представяно!Благодаря ви и се пазете!Николай Николов

Публикувахте от Николай Николов в Вторник, 30 юни 2020 г.

<