Оформя се следващото управление да е „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и ГЕРБ

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви в студиото на bTV, че идеята за създаването на коалицията „Обединени патриоти“, която вече официално отива в историята, е била негова.

По негови думи, той е успял да убеди Валери Симеонов НФСБ да се съюзи с „Атака“ и ВМРО след много разговори.

„Не бяха само разговори, имаше и почерпка, защото така вървят разговорите“, разкри Сидеров.

Той оцени като основно постижение на ОП това, че за първи път патриотична формация е изместила ДПС от третата позиция в парламента. Според Сидеров ГЕРБ иначе са нямали с кого да управляват. Лидерът на „Атака“ каза , че коалицията се е разпаднала защото той е започнал да критикува Каракачанов и Симеонов. „Станаха вицепремиери и двамата и почнаха да правят не това, за което ни избраха“, коментира той.

Според Волен Сидеров Красимир Кракачанов е превърнал министерството на отбраната във агенция за недвижими имоти, като и в момента се продават 40-50 такива. Валери Симеонов пък започнал да затваря печелещи заведения и „да отваря тоалетни“.

Социологическите агенции подготвят хората за това, че ГЕРБ ще управляват с подкрепата на партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, заяви лидерът на „Атака“. Според Сидеров Бойко Борисов няма да се коалира с ДПС, защото това е невъзможно. „Има такъв народ“ няма грам идеология, не е ясно за какво се бори“, коментира той.

90 % от лобистките закони в този парламент са внесени от ВМРО или НФСБ, каза още лидерът на „Атака“. Той обеща да издаде брошура с тази промени в интерес на определени фирми и даде пример с корекциите в ЗУТ, Закона за Черноморското крайбрежие и др. Волен Сидеров с ирония припомни, че патриотите са отделили време да прокарат и закон за трюфелите.

„Атака“ ще участва в парламентарните избори като част от ново обединение. Волен Сидеров обяви новата коалиция за антиколониална и обяви, че целта е да спре източването на природните богатства на България, докато страната остава в периферията не само на Европа, а на Евразия.

Източник: Petel.bg