Огнен залп от Бургас! Червен батальон от бойци щурмува Асеновград

Между 550 и 700 фенове на ЦСКА от Бургас и региона са потвърдили участие в масовия протест тази неделя в Асеновград срещу циганската агресия.

Направена е вече сериозна организация за пътуването, поведението по- време на бунта и връщането. Запалянковците ще носят със себе си български знамена и такива на любимия клуб.

Обещават да бъдат гръмогласни.

Сред множеството щяло да има известни общественици със солидна биография.

„Числеността ни ще бъде колкото един батальон във Въоръжените сили. Обещаваме обаче да бъдем гласовити и убедителни в исканията си като полк. Бойци сме по рождение и ще го докажем сега в неделя“ каза Валентин Христов- един от лидерите на червените фенове в Бургас от години.

Той потвърди, че имат подкрепата и на съгражданите си със сини пристрастия, но нямало да се пътува заедно. Уговорката била в Асеновград, бургаската група с различни футболни пристрастия, да бъде една като юмрук.

Огненият залп срещу агресията щял да стартира рано сутринта в неделя с шествие по магистрала Тракия с леки коли и мотори. Намеренията са да се стигне до самата циганска махала и много ясно да се каже, че това което бе сторено е недопустимо. Ще се използва момента да се иска премахването дори на гетото. Поводът за недоволството е инцидентът в понеделник, при който десетки жители на ромската махала „Лозница“ нападнаха състезателите и треньорите от младежкия клуб по гребане „Асеновец“.

Червените ултраси в Бургас специално, са били единни за много каузи и битки, най- вече на местно ниво.

Източник: Uniconbg.com/IBTNews.bg