Орбан обяви Зеленски за свой опонент заедно със Сорос

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обяви победа на произведените вчера парламентарни избори.

Орбан изнесе 10-минутна реч пред скандиращи „Виктор!“ представители и привърженици на партията си ФИДЕС на следизборна проява в Будапеща.

„Постигнахме толкова голяма победа, че можете да я видите от Луната и със сигурност можете да я видите от Брюксел“, каза Орбан.

Унгарският лидер многократно влезе в сблъсъци с Брюксел през последните години, тъй като е обвиняван от ЕС в уронване на демократичните свободи в страната си.

„Целият свят видя тази вечер в Будапеща, че християнските демократични политики, консервативните граждански политики и патриотичните политики победиха. Ние казваме на Европа, че това не е миналото, това е бъдещето“, заяви Орбан.

При 75 процента преброени гласове предвожданата от ФИДЕС коалиция печели 54,5 процента от вота, докато проевропейската опозиционна коалиция „Обединени за Унгария“ получава близо 34 процента от вота, показват данни на националната избирателна комисия.

След изборната си победа Орбан добави и украинския лидер Владимир Зеленски към списъка на противниците си.

„Ще помним тази победа до края на живота си, тъй като трябваше да се борим с огромен брой опоненти“, каза той след преизбирането си.

Като такива той изброява „местната левица“, международната левица, „бюрократите от Брюксел, с всички пари и институции на империята на Сорос“, международните медии и президента на Украйна.

„Никога досега не сме имали толкова много противници едновременно“, заключава унгарският премиер.

Преди дни Владимир Зеленски определи Орбан като единствения политик в Европа, който „открито подкрепя Путин“.

Източник: OFFNews