Още две „Аферки“ към голямата ЧЕЗ. Между 120 и 150 млн. ще е цената за бизнеса

ОЩЕ ДВЕ „АФЕРКИ“ КЪМ ГОЛЯМАТА ЧЕЗ

Между 120 и 150 млн. ще е цената за бизнеса – разбирай за клиентите му, чрез гласуваните от парламента промени в Закона за митниците.

По любимия им начин – в Преходните и Заключителни разпоредби депутатите узакониха изискването на нов софтуер и нов хардуер на касовите апарати. И първото ще се плаща, и второто, ако апаратът е под 2 години.

Основната тежест ще понесе дребният бизнес. И естествено, ще има регистри на разрешените апарати и софтуер – от „правилните“ фирми.

Едрият бизнес ще продължи да си работи с данъчното посредством софтуер на интегрирани компютърни системи и възможностите им да се „пипнат“ тук и там направените реални обороти.

С една уговорка – обаче само с онзи софтуер, който на базата на заявките от големите компании бъде регистриран от държавата. Така че и едрите акули ще трябва да се бръкнат с комисион, за да си продължат далаверата.

Разбира се, всичките многомилионни разходи ще се калкулират в цените и съответно ще ги платим всички.

Напомням, че по същия начин – за да не привлича вниманието с преходни и заключителни разпоредби на друг закон преди дни беше разрешено тоталното застрояване на каквото и да е педя земя.

Това стана чрез Закона за посевния материал, като парламентът отхвърли ветото на президента.

Григор Лилов, Фейсбук