Осман Октай пред Фрог: Кирил Петков директно удари обръчите на Доган. Това силно раздразни ДПС

Най-големият враг на ДПС в момента е не само служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Техни врагове са и финансовият, и вътрешният министър.

Бойко Рашков с контрола върху контролирания и купен вот раздразни много техни брокери на гласове в страната. Кирил Петков най-много ги раздразни с разследванията и информацията, която изнесе за ББР и консолидационните компании. Всички тези разкрития директно удрят обръчите на Доган, затова от ДПС са толкова афектирани и раздразнени.

Това каза в интервю за Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай.

„След репликата на президента „Мутри вън!“, днес цялата мафия е на война с президентската институция и служебното правителство. Ще направят всичко възможно да елиминират президента Радев, ако доведат изборите до балотаж, както се случи с Петър Стоянов“, предупреди той.

Ето какво още каза Октай:

Защо за ДПС в момента най-големият враг сякаш е служебният министър на икономиката Кирил Петков?

Всъщност техен най-голям враг е не само служебният министър на икономиката. Техни врагове са и финансовият, и вътрешният министър. Бойко Рашков с контрола върху контролирания и купен вот раздразни много техни брокери на гласове в страната. Кирил Петков най-много ги раздразни с тези разследвания и информацията, която изнесе за ББР и консолидационните компании. Всички тези неща директно удрят обръчите на Доган и затова те са толкова афектирани и раздразнени.

Още от времето на Емил Караниколов, икономическият министър, който Бойко Борисов уволни заради съмнения за връзка с Пеевски, ДПС осъществяваха изключителен контрол в полза на т.нар. „обръчи от фирми“, особено около Делян Пеевски, за всички кадрови и ключови позиции – като започнете от Стоян Мавродиев. Връзката на Мавродиев и Пеевски е много силна що се отнася до регистрираните офшорни компании от офисите на Мавродиев от едно време. Когато министър Кирил Петков, с подкрепата на президента, вече осветява всички тези схеми и сменя ръководства, естествено най-нормалното нещо е хората от обръчите на Доган да са ядосани и изнервени.

Как ще коментирате поведението на ДПС?

ДПС изпитаха удовлетворение след дълги години на политическа изолация. След ерата на Орешарски и след прегръдката на Лютви Местан на „Орлов мост“ със Сергей Станишев нито една от политическите формации не си позволяваше да провежда официални политически разговори с ДПС. Голямата грешка на формацията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ беше тази първа проведена среща с ДПС. След нея от ръководството на Движението бяха много доволни и почти си повярваха, че са излезли от политическата изолация. Обаче след реакцията на „Демократична България“, и особено на Христо Иванов, ръководството на „Има такъв народ“ се опита да се дистанцира от ДПС, опитаха се да се оправдаят, че това не е било разговор за бъдещи партньорства, управление и т.н. Всичко това отново изнерви ДПС и ги настрои срещу Христо Иванов и „Демократична България“. Понеже върху тях присъства образа на Пеевски, намериха начин да прехвърлят напрежението около „Демократична България“ и Кирил Петков върху образа на Иво Прокопиев.

Йордан Цонев и говорителите на Доган, говорейки за „майката-родина“ и скандалът, който провокираха с напускането си на Съвета по сигурността – това беше много опасен знак от страна на ДПС: „Пипнете ли Доган, ние не отговаряме за националната сигурност и етномира“. Това казаха те, напускайки Съвета за национална сигурност. От една седмица слушам много опасна тенденция от йорданцоневци и карадайъовци, че те уж не са етно-религиозна партия, а говорят от името на всички мюсюлмани. Как става така? Младата и образована част от мюсюлманите в България са изключително афектирани от чуждопоклонничеството на Карадайъ в Анкара.

Цялото интервю може да прочетете тук