Основаната цел на всеки един народен представител е да подобри живота на българските граждани

Честит празник на всички българи, където и да се намират по света.

Това каза пред камерата на БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод 140 години от приемането на Търновската конституция и тържественото заседание на парламента, което ще се проведе във Велико Търново.

„Търновската конституция е най-прогресиваният закон за времето. Темелите на Търновската конституция са актуални и днес, но най-актуален е свободата. Няма нищо по-ценно от свободата. Основаната цел на всеки един народен представител е да подобри живота на българските граждани. Това е причината да подхождаме внимателно и да разглеждаме всеки един проблем на хората. Трябва да правим закони, които да работят за хората. Трябва да бъдем мъдри, трябва да бъдем обединени и да работим за общата национална кауза. Демокрацията дава право на всеки на мнение. Ние се опитваме да вземем правилните решения в парламента, но не винаги успяваме. Важното е, че наистина даваме всичко от себе си и работим за благото на гражданите“, разкри председателят на НС.

„Започнахме тържествените чествания от 5 февруари и целта ни беше в тях да участват максимален брой хора, като мисля, че се справихме. Запознаването на хората с работата на институциите е ключът към издигане на авторитета на институцията. Много се радвам, че днес в тържественото заседание ще участват всички парламентарни групи“, обяви Караянчева.

Източник: Епицентър.бг