Останахме без майка, имаме баща в оставка, сега ходим като кръгли сираци!

„Победата на г-н Радев не означава задължителна победа на БСП на парламентарните избори. Тя има да извърви много дълъг път за доверието на избирателите“.

Това заяви в ефира на bTV Петър Курумбашев, който ще заеме поста на Илияна Йотова в Европарламента.

Той е на мнение, че Бойко Борисов се е опитал да наложи разделение в обществото и да получи вот на доверие от него, но това не е станало.

„Бойко Борисов се опита да направи много аналогии, които не са верни. Те се опитаха да наложат разделения в обществото, за да получат вот на доверие, но оглушително не го получиха.“

Курумбашев поясни, че в България се наблюдава протест срещу политическия елит.

„Има протест срещу политическите елити. Има и протест срещу изключителното високомерие. Що за рекет е това да кажеш: Ако не избереш моя човек, си отивам.“

„Останахме без майка, имаме баща в оставка и сега си ходим като кръгли сираци. Не е уважително да се говори от името на новия държавен глава. Не бих си позволил оценки от негово име“, заяви Петър  Курумбашев по bTV.

Бъдещият евродепутат е на мнение, че Румен Радев няма да е партийно обвързан, самостоятелен.

„Радев ще бъде абсолютно самостоятелен още от първия ден. Сега ще има много бащи и майки на победата и всеки ще обяснява колко е допринесъл. С баклавата може да има два проблема: Едната да е суха, другата е да сипеш прекалено много сироп. Когато стане с много шербет баклавата, пак става неприятна на вкус. Между първи и втори тур ГЕРБ организира един „Хелоуин“, допълни Курумбашев.