От ауспусите на колите излиза рак, новите автомобили намаляват замърсяването

„Ако приемем, че еколочната политика е проблем на едно развито общество и, ако приемем, че се стремим към достиженията на цивилизацията можем с лека ръка да оставим всеки втори българин да има закупен автомобил, купен от Дупница,

без платено ДДС и без платена „Гражданска отговорност“ и да го подкара по българските пътища след употреба на алкохол, да причини ПТП.

Ако това е ценност на нашето общество, аз не мисля, че тя трябва да се споделя“, каза финансовия министър Владислав Горанов по повод новото президентско вето в ефира на „Лице в лице“.

„Ако коментираме, че ние имаме изключително замърсена околна среда по отношение на качеството на атмосферния въздух. Ако коментираме, че имаме нарастваща смърност по пътищата, ние трябва да дадем ясен знак и някаква посока, която модерния свят е приел.

Достижението в технологиите на автомобилостроенето отчита от една страна замърсяването, което е част от сигурността на живота, защото от ауспусите на колите излиза рак. От друга са с 60-70% по-голяма сигурност. Ние даваме знак на българското общество.

Това за президента се смята за грешка, защото той смята, че бедния човек има право да не се грижи за собствения си живот, да не е солидарен и да има достъп до всички блага. Бедния човек не е беден, само защото се е родил в една държава. Има още много причини един човек да е беден „, заяви още той.

Източник: Petel.bg