Отец Боян Саръев: Истанбулската конвенция е чудовищна манипулация!

„Истанбулската конвенция е нескопосано написана, това е чудовищна манипулация“.

„Те ни  говорят за защита на жените, за защита на беззащитните, злоупотребявайки с тези най-тънки струни на човешката душа, става въпрос за гей-бракове и социален пол“.

Това заяви отец Боян Саръев в предаването „120 минути“ по бТВ

„За Истанбулската конвенция едните казват „да“, другите – „не“ и се оплетохме всички в кукувича прежда, анализира ситуацията духовникът. Обществото ни отдавна не е било толкова поляризирано и бръмчащо като кошер, подчерта той. Имам чувството, че тази конвенция я направиха, за да разделят хората – не само политически, но и сексуално, полово“, каза отецът.

По неговите думи Истанбулската конвенция отваря вратите за третия пол.

„Там става дума за социален пол, не за биологичен, а човек се ражда мъж или жена, каза той. В Писанието никъде не се споменава за трети пол, казано е – сътвори ги по свой образ и подобие – мъж и жена ги сътвори“, каза още отец Саръев.

„В Истанбулската конвенция ни внушават, че не съществува социален пол, посочва той. Но изтъква – най-голяма грижа на Дявола е да се прави, че не съществува! Ако Дяволът убеди, че го няма – той е постигнал стремежите си да заблуди човешкия род. Така и на нас ни внушават, че в тази конвенция няма нищо лошо“, допълни той.

„Ако Бог искаше да има трети пол, щеше да го създаде. Човекът върви към безумие, иска да надскочи собствената си природа – така, както е сътворен“, продължи отецът.

„Третият пол и хомосексуалността не бива да се превръща в държавна политика, в норма на поведение“, заключи отец Боян Саръев.