Отиваме на нови избори! Слави Трифонов няма да предлага кабинет! Подкрепя Радев за втори мандат!

ИТН няма да предлага проектокабинет утре и ще подкрепи Румен Радев за втори мандат като президент.

Това заяви Слави Трифонов в извънредно включване в ефира на 7/8 ТВ и във страницата си във Фейсбук.

„Направихме всичко възможно и всички компромиси, жестове към така наречените „партии на протеста“, за да подкрепят правителство на „Има такъв народ“ като първа политическа сила! Не се случи заради поведението и в крайна сметка предателството на „Демократична България“ и „Изправи се, БГ! Ние идваме“.

Това е предателство и затова ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без подкрепата на тези партии няма да предлагаме кабинет.

Второ, това означава, че отиваме на нови избори, защото ние, като първа политическа сила в сегашния парламент, няма да подкрепим нито партиите на статуквото за следващ кабинет, нито „Демократична България“, нито „Изправи се БГ! Ние идваме“, обяви Трифонов.

„Разбира се, че съществува вероятността, според Конституцията, при следващите две възможности, определени от Конституцията, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“ да постъпят „национално отговорно“ и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и да създадат правителство и да управляват заедно, както до неотдавна“, заяви лидерът на ИТН.

„Трето, на президентските избори, които предстоят след няколко месеца, „Има такъв народ“ ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев, защото той най-много изпълва със съдържание представата ни за президент на България. С нашата подкрепа ние се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур“, допълни Трифонов и благодари на всички, „които не се уплашиха да застанат заедно с нас, с имената си и с лицата си и в първото ни предложение за кабинет, и във второто ни предложение“.

„Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим“, обеща той на привържениците си.

Източник: Епицентър.бг