Открито писмо до г-жа Фандъкова: „Гей парада“ дискриминира Република България

До кмета на Община София Йорданка Фандъкова
ОТКРИТО ПИСМО от Катрин Иванова Кайджиева

Уважаема госпожо Фандъкова,

Обръщам се към Вас във връзка с предстоящия „София прайд“ – парад на хомосексуалните общности, който ще се проведе тази събота – 10 юни, в центъра на София. По последни данни от членовете на „София прайд“, българските коренни традиции са намерили място в това мероприятие, а именно носенето на кукерски маски, което в Република България, ние българите отъждествяваме с Кукеровден, който празнуваме на Сирни заговезни.

Не само, че намирам за неуместно и пошло използването на кукерски маски по време на това мероприятие, но намирам, че това ще повлияе изключително негативно на българската ценностна система. Използването на един „символ на българщината“ ще изиграе решаваща роля за смазването, потъпкването и уронването престижа на българската традиция и празник.

Кукеровден, празник свързан с плодородието, обредите за здраве и благополучие на предстоящата година ще бъдат приравнени с престоящето събитие „София прайд“, което е олицетворение на модерната сексуалност. Кукерските маски, символ на плодовитостта на обновяващата се природа, на слънцето и огъня, на земята и нейната богиня майка, на водата и светлината ще се превърнат в обект на пошлостта, изкривените човешки ценности, „модерната“ сексуалност и т.н.

Аз, Катрин Иванова Кайджиева, като гражданин на Република България, не съм длъжна да бъда толерантна към практики и явления, които са в абсолютен разрез с битностните ми корени, морал и ценности. Това накърнява чувствата ми като човек и от своя страна също се чувствам дискриминирана.

Всъщност дискриминираната е нашата страна – Република България в това, че всеки, който има различни възгледи за живота си може да се подиграва, да омърсява, да потъпква нейното име, традиции, история и култура. Това е истинското лице на дискриминацията.

Не, хомосексуалната общност не е дискриминирана. Няма нито един закон в Република България, който да ограничава правата на хората с „нетрадиционна“ сексуална ориентация, независимо каква е тя и независимо от начините, по които бива практикувана и показвана. Да искаш да получаваш привилегии по причина на сексуалната ти ориентация, това е дискриминация. Реално дискриминация относно хората с „нетрадиционна“ сексуална ориентация не съществува, защото тя е само в техните глави. Когато не можеш да се справиш с живота си, когато ти е трудно търсиш друг път – „различен“ път, път който да те лансира, път, по който да можеш да поискаш нещо от хора, които не са длъжни да ти го дават, но твоето изкривено разбиране за нещата да те кара да вярваш, че си прав. Казвам, че дискриминацията е само в техните глави, защото тях наистина ги е страх, страх ги е да видят, че наистина са такива, каквито са и че никой не ги отхвърля. Те сами се отхвърлят и не приемат себе си. Защото човек, който приема себе си, не излиза по площадите да се съблича и крещи „Аз съм еди какъв си“. Човекът, приел себе си не е нужно да го крещи на цял свят. За него е достатъчно, че той го знае. В този ред на мисли…много по-лесно е да живееш с мисълта, че някой те отхвърля, отколкото, че ти просто си безразличен на обществеността.

Допускането и провеждането на „София прайд“ е част от най-агресивната пропаганда, обществена манипулация, която явно демонстрира и насочва към порнографията. Всичко това се случва пред децата ни с една единствена цел – да се вмени вина в българските граждани, че не са толерантни към хомосексуалните общности.
И в този ред на мисли ще перифразирам г-н Владимир Путин:

„В България живеят българи. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в България трябва да говори български език и трябва да уважава и спазва българските закони. България не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от България и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата „дискриминация“.“

В този ред на мисли, апелирам към Вас да забраните провеждането на „София прайд“ в този му вариант с използването на кукерски маски – „символ на българщината“. Ако все пак позволите провеждането му, то да бъде забранено използването на кукерски маски – „символ на българщината“ и всякакви други символи, които накърняват българските традиции, култура и бит.

Катрин Иванова Кайджиева