Отново дават позитивна оценка на България, докато икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията

Премиерът Бойко Борисов посочи, че повишаването на рейтинга на България от Moody’s е поредното международно признание за фискалната ни политика.

Това написа той в пост във фейсбук, цитиран от dnes.bg.

„Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи.

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията.

Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, оцени Борисов.

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от…

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 9 октомври 2020 г.

<