Отпуснахме над 16,5 млн. лева за обучение на младите, за да може, след като ги обучим, да излязат на протест

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора.

Това написа Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук, съобщава Petel.bg

„Поехме и изпълняваме ангажиментите си за обновяване и модернизиране на кабинетите за природни, математически науки, иновации, техника в 160 училища в България, да им оборудваме кабинетите, съответно с най-доброто, за да може, младите хора, децата, учениците, след като ги обучим добре, да излязат на протест.”, допълва с ирония в поста си Борисов.

„За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв. Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.”, казва още в поста си премиера.

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 12 август 2020 г.

<