Парламентът и политическаата сцена са пълни с крепежни елементи и набухватели на Борисов и шайката му

Борисов е ловък въжеиграч. Това се видя през всичките години на престоя му на политическата сцена, независимо от това в каква роля се показва пред публиката. И тази ловкост той придоби още в годините, когато беше пазвантин на Тато и Мадридския измамник с изгубени права на престолонаследник.

През тия години Борисов натрупа немалък опит в задкулисието, ошлайфа поведението си до степен дори да предизвиква съжаление. Научи се да лъже още по-убедитено. Усвои занаята да замазва грешките си или да ги представя като грандиозни успехи.

В началото анализаторите обясняваха присъствието и влиянито му в политиката с някаква енигматична харизма, каквато Борисов никога не е имал. Или ако е имал това тайнствено качество, той е било видно за хората от неговото тесто.

По-нататък пътят му продължи безпрепятствено, защото се обгради с подходящите си себеподобни и сред тях „харизмата“ му придоби откровени фелдфебелски измерения. Послушковците се криеха зад широкия му гръб и от там нагло се хилеха на публиката. Дори когато явно фалшифицираха не един и два избора. Подмятаха чували с бюлетини и протоколи, подменяха, поправяха и унищожаваха неудобните за тях факти и доказателства. Като видяха, че първия път номерът им мина безнаказано, повториха и потретиха. Сега са готови за поредния си опит.

И знаете ли защо всичко това е възможно? Защото парламентът и политическаата сцена са пълни с крепежни елементи и набухватели на Борисов и шайката му. Да. Знам, че знаете. Не по-зле от мен го знаете. Но в случая моето и вашето знание, взети заедно или по единично не означават абсолютно нищо.

Любо Кольовски, Фейсбук