Партийците опразниха и последните стотинки от портмонетата на бабите и дядовците ни

Приятели,

преди малко повече от 29 години висшата номенклатура на БКП подготви промяната.

За тази промяна не бяха уведомени, даже членуващите в тази партия отрудени човеци. Свалиха Генералният секретар на партията си и си поделиха натрупаното от всички българи. Не им стигна, че откраднаха предприятията, индустрията, земеделието, търговията, услугите но създадоха силовите ударни групи да извлекат с рекет, заплахи и убийства скътаното от хората, включително и от техните съпартийци.

Биеха, отвличаха, режеха пръсти, уши, тормозиха, докато не опразниха и последните стотинки от портмонетата на бабите и дядовците ни. За да няма справедливост, същите ослабиха органите на властта, като назначаваха възможно най-некадърните, но послушни и алчни на постове в полицията, съда, прокуратурата. Така посяха корупцията. Защото при наличието на корупция може да вирее само онзи който има средствата да корумпира, а те вече имаха тези средства.

Същите създадоха мрежите за контрабанда, за проституция, за продажба на наркотици. Пак те, организираха пръкването на стотици партии, като внедриха в тях техни доверени лица, че да са удобни и полезни при нужда. И днес тези бивши висши номенклатурчици, къде самите те, къде чрез децата им или внуците им изкарват отрудените, слабите, още вярващите, идеалистите на протест срещу корупцията.

Нагло е, подло е, мръснишко е да използват тези, които са ограбили и докарали до тотална мизерия и оскотяване да викат срещу сътвореното от тази престъпна шайка.

Тези бивши висши партийни деятели, децата им и внуците им, вечерта ще запалят пурата си, ще си сипят от квалитетната водка, подарък от другарите и ще гледат новините, докато някоя държанка ще седи в скута им, а докараните с автобуси от цялата страна човеци, които нямат с какво да си платят тока, неможещи да си позволят да се лекуват и виждащи своите внуци през скайп ще се приберат отново в мизерията и бедността си.

Нидал Алгафари, Фейсбук