Партията на Валери Симеонов се мести в сградата на СДС

Партията на вицепремиера Валери Симеонов – НФСБ, ще се премести в нова централа – в емблематичната за СДС сграда на ул. „Раковски 134“ в София.

Това се очаква да стане, след като днес Министерски съвет гласува на заседанието си точка 20 от дневния ред – „проект за решение за предоставяне под наем на част от имот – частна държавна собственост, за административните нужди на централното ръководство на политическа партия „Национален фронт за спасение на България“.

Предложението е направено от регионалния министър Николай Нанков.

Предвижда се партията на Симеонов да се нанесе на горните два етажа в сградата, тъй като поне засега СДС остава на първите два и така те ще се окажат съквартиранти. На последния етаж обаче досега винаги е бил кабинетът на лидера на СДС.

До тази ситуация се стигна, след като Реформаторският блок – част от който бяха сините, не успя да влезе в парламента и така загуби правото си да получи държавен или общински имот под наем за административни нужди.

В момента НФСБ ползва помещения на ул. „Цар Калоян“ в центъра на столицата. Още от влизането на партията в предишното Народно събрание – през 2013 година, Симеонов поиска сградата на „Раковски“. СДС обаче още бяха в парламента, освен това договорът им беше до 2015 г.

Във времето лидерът на „Воля“ Веселин Марешки също прояви апетити към известната сграда, такива имаше преди години и Николай Бареков.

През това лято областният управител на София Николай Пехливанов, който е член на „Атака“ и така част от Обединените патриоти, изпрати писма до партиите, чието право на ползване на държавен имот е отпаднало, да освободят доброволно централите си. Освен СДС, такива са и ДСБ и ДБГ. Всички те обжалват и засега остават в централите си.

Източник: Дир.бг