Паси: Визитата на Борисов в САЩ е знак на благодарност за покупката на F-16

Визитата на Борисов в САЩ идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, каза по Би Ти Ви президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси.

Той допълни, че подобна визита е знак за благодарност за свършеното.

Според Паси, чрез темата за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата сътрудничество в сферата на космонавтиката, авиокосмическата област както и възможност за участие в проекти на NASA.

Друг казус, който може да се разисква е засилването на взаимоотношенията в областта на отбраната, а с оглед стартирането на мрежата в Китай, страната ни трябва да търси сътрудничество със Съединените щати в посока изграждане на 5G мрежа, каза още той.

При достатъчно въображение, може да се поиска САЩ да купят остров и АЕЦ „Белене“, което може да доведе до мащабни изследвания в областта на ядрената сфера, водеща до постижения с Нобелови награди.

Соломон Паси заяви, че новата посланичка на САЩ Херо Мустафа е напълно подготвена за позицията си, както и че не е нещо нетипично свободното отношение на премиера Борисов към нея, тъй като и американците имат лидер, който е с нестандартно отношение.

Източник: Епицентър.БГ