ПатрЕотите предлагат да се ограничи Партийната субсидия. Която и сега е Ограничена

Снимка: 168 часа

Политическо Нерентабилно би било за Партиите да приемат Референдума.

Първо при Мажоритарен Вот така наречените партии, които са нищо повече от едни приятелско – роднински събори, няма да са наясно с това, дали някой ще гласува за тях и дали изобщо ще могат да издигнат разпознаваеми лица.

Второ при Мажоритарен Вот, изчезва понятието партийна безотговорност и всеки депутат няма да може да се оправдава с изречението:

-“ партията реши така“

Трето, нито една партия от сегашните въпреки напъните на популистите от Герб, няма изгода от смяната на избирателната система с друга, понеже тази си я манипулират както и когато си искат, да не забравяме, че сега гласуват около 50% от хората с право на глас, а партията която ни управлява получава едва 18 – 19% от тези гласове.

Четвърто, Партиите не ги интересува какво е казал Суверена, важно е какво мислят те, вчера в дебатите в правната комисия са се предлагали неща от типа:

– Агитация на майчин език?!

Доколкото си спомням официалният език в България, все още трябва да е българският. Изборите според мен, не са някакъв неофициален феномен..

Не се е говорело за субсидия от 1 лев, но пък за сметка на това ПатрЕотите тази сутрин в лицето на поредният си нагъл депутат, цитирам:

-“ Ще внесем предложение за увеличаване!“

И нищо чудно и да го внесат и да си го приемат всичките, все пак става въпрос за пари от хората, не от техните джобове.

Толкова за Референдума и политиците.

Както се казва, не го гледай какво му говориш, а какво чува…българските депутати и политици, уви имат нужда от ушен лекар, защото не чуват това, което им се казва. За други от тях, са нужни и други доктори, но това е друга тема за дебатиране…

Атанас Калев, Национален Протест срещу безобразията в България