Патриотичният фронт се разпада: Каракачанов обвини Симеонов, че е предател

Нов скандал се завихри при Обединените патриоти, като този път Красимир Каракачанов се разграничи от изказванията на Валери Симеонов, предаде Фрог нюз.

Поводът е изявление на лидера на НФСБ Валери Симеонов пред медиите, в което нарича новоизбрания президент Румен Радев, че е „шофьор на самолет без биография, довел една дълга жена със себе си в парламента“. Срещу тези му думи скочиха от ВМРО.

„Националният изпълнителен комитет на ВМРО заявява, че изявленията на председателя на НФСБ Валери Симеонов, направени в няколко национални медии, не са съгласувани с ръководството на парламентарната група на Патриотичния фронт и следва да се приемат като позиция само на НФСБ. Този тип изявления подхранват партийния егоизъм и рушат коалиционните отношения“, се казва в позиция на партията на ВМРО.

Красимир Каракачанов не е съгласен с поведението на Валери Симеонов спрямо президента Румен Радев. Той също така заяви, че на изборите ВМРО и партия „Атака“ ще се явят заедно, а предатели, като Валери Симеонов нямат място в тяхната коалиция.Лидерът на ВМРО предупреди, че след предсрочните парламентарни избори ни очаква изключително сложна ситуация, където нито една партия няма да има необходимото мнозинство.

Това не е първото разграничаване в позициите между Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Миналата година на няколко пъти лидерът на НФСБ критикуваше лидера на ВМРО.