Патриотично-сикаджийската ограда по границата ни е направена, за да бъде преодоляна лесно от когото и да било

Патриотично-сикаджийската ограда по границата ни е направена, за да бъде преодоляна лесно от когото и да било.

Лесно и доходоносно!

За мен това е ясно и не подлежи на преосмисляне. Просто политически бандитски бизнес.

Това, което ме притеснява е, че най-главният ни прокурор трайно се изживява като професионален политик, а политиците като прокурори. Това е катастрофа! Трудна за осмисляне, но неизбежна челна катастрафа.

Разбирам и съм изследвал естествените комплекси на хора с власт, както и последствията от личните им трагедии, но не разбирам алгоритъма за решението на подобна национална задача. Все си мисля, че ако никой от нас не си върши работота за която е назначен, рано или късно следва крах. Проблемът е, че аз не желая да се събудя в горящ автомобил, марка „България“, който лети към дълбините на бездънна пропаст. Отказвам и няма да участвам в това под каквато и форма да ми се предлага!

Докладът на Европейската комисия бил акцент за обсъждане!? За кого? Мен никак не ме интересуват витиеватите словосъчетания, написани върху бял лист от брюкселски бюрократи, адмистративно починени на алкохолик. Виждам, че и Борисов не го интересува и е поставил задача на социалистическите си политически пажовете от ОПГ ГЕРБ, да работят за излизане от този мониторинг. Вероятно в по-дълъг срок и от самият ЕС. Приказките са едно, делата друго!

Сретан Йосич отказва да ни помогне, защото вероятно си е получил „обезщетението“. Евроатлантическите ни партньри също мълчат по примера на бившите ни съветски ръководители. Лошото практично, бързо се заучава!

Остава ние българите да станем по-практични, по-уверени и по-действени в задкулисието или очи в очи. Важен е крайният резултат, а той е само един – мафията или ние…

Николай Марков, Фейсбук