Патриотите доволни и превъзбудени от Доган приветстваха неговото изявление

Фактът, че и почетният лидер на ДПС декларира, че това правителство няма алтернатива, показва, че все пак и в тази партия, която най-крайно ни критикува, има хора, и то умни хора, които мислят правилно.

Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде репортер на БГНЕС.

В изявлението си пред актива на ДПС почетният председател Ахмед Доган не спести критиките си към националистите и ги обвини в използване на език на омразата.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган в словото си пред елита на ДПС снощи заяви, че големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Вотът на недоверие няма за цел да свали кабинета, а да коригира неговата политика. В момента няма политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управлението. Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да гарантират сигурността и стабилността на държавата.

„Истината е, че наистина няма алтернатива. И тук не е въпросът само за Европредсeдателството. Всички се фиксират само в Европредседателство. То е едно нещо, което минава за 6 месеца, въпросът е през времето на мандата на това правителство какво ще свършим, всяко едно министерство“, каза Каракачанов. Той отбеляза, че има много неща, които искали да свършат, но не могли и в МО, и въобще като правителство.

„Европредседателството ще мине и ще замине“, допълни той. На въпроса дали не го притеснява, че с това изявление на Ахмед Доган вече се очертава нова възможност за коалиране на ГЕРБ с друга политическа сила в сегашната конфигурация на НС, Каракачанов е категоричен, че в този мандат няма как да се случи това, „Обединени патриоти“ няма да се коалират с ДПС.

За това дали може те да излязат от кабинета, той каза, че към момента такава възможност за излизане от кабинета не е разглеждана нито при тях, нито съвместно с ГЕРБ. „Но ако някой иска да се коалира с ДПС, в края на краищата всички ние сме хора със свободна воля“, посочи той.

Източник: Гласове