Патриотите не могат да управляват държавата, защото не могат да управляват себе си

Снимка: 168 часа

СИМЕОНОВ, СИДЕРОВ И КАРАКАЧАНОВ НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ СЕБЕ СИ

Могат ли да управляват държавата хора, които не могат да управляват себе си?

Десет дни Симеонов, Сидеров и Каракачанов истеризират нацията, за да задоволят болните си амбиции за повече власт.

Симеонов не може да преглътне, че туризмът не е в неговите ръце и води пунически войни, за да уволни министър Ангелкова. В беса си той дори сезира прокуратурата и сигурно ще влезе в книгата на Гинес. Има ли страна в ЕС, в която вицепремиер иска да вкара в затвора подчинен нему министър? След като прокурорите се изсмяха на вицето по тишината, ДНСК още по-лошо го удари през пръстите и отсъди: Два от затворените от вицето обекти напълно отговарят на стандартите за шума!

След тези два гафа премиерът трябваше начаса да уволни провалилия се вицепремиер. Симеонов може да печели милиони от кабелната си мрежа и телевизия, но не е годен да управлява и лафка, защото не е в състояние да управлява себе си. Той третира другите или като негови подчинени, или като негови длъжници. Всъщност това е комплексът на всеки бързо забогатял в мътните времена на прехода.

Защо Сидеров обяви война на Симеонов? Не е заради закритите от вицето заведения по морето, които са последната грижа на Сидеров. Не е заради бутафорните нападки на Симеонов срещу властта, в която той е вицепремиер.

Атакистът инкасира тежък удар, след като Симеонов освети лобизма му за Домусчиев, с когото пък той води война за едни 50 милиона на държавата. Отмяната на поправките в Закона за приватизацията, облагодетелстващи крупни олигарси, вбесиха някогашния борец срещу олигархията. Ирония на съдбата е, че бизнесменът Симеонов воюва с бизнесмена Домусчиев заради държавните интереси, а някогашният смъртен враг на капитала днес е негов слуга.

И още една причина изнервя Сидеров, даже го подлудява – двамата му коалиционни партньори отказват да му отстъпят лидерското място в евродепутатската листа. Военното вице твърдо държи на Джамбазки, а вицето по тишината се е запънало като магаре на мост и не пуска Сидеров в Брюксел. Атакистът с право иска да се пенсионира в европарламента. Кога, ако не сега, къде, ако не в мразената от него Европа, Волен ще може да управлява на воля финансовите си активи.

Ако Сидеров и Симеонов са сиамски близнаци в жаждата за повече власт и още повече пари, Каракачанов го играе помирител на двамата. Но със зъби и нокти брани военните поръчки, от които падат космически комисионни. Затова и назначи за зам.-министър на войската бившия си заместник във ВМРО – доказан виртоуз в дискретното управление на парични потоци. Но ако някой министър трябва светкавично да бъде уволнен и предаден на специализираната прокуратура, това е той. Няма друг военен министър по света, останал на поста си, ако само за година паднат три бойни хеликоптера и загинат трима летци.

Това е истинското лице на тримата, без грим и без фотошоп.

Велизар Енчев, Фейсбук