Патриотизмът на Каракачанов: В опозиция воюва с македонизма, на власт – легитимира македонзима

На 10 март 2013 г. ВМРО излиза с тази декларация:

„С национално предателство и уреждане на свои хора си заминава правителството на Борисов“

Питаме се защо и с какви пълномощия в последните си дни правителството на Борисов в оставка започва да променя и позицията на страната ни спрямо Македония, а именно – че страната ни се отказва от настояването за премахне на чл. 49 от македонската конституция, според който Скопие „се грижи за македонските малцинства в съседните държави.

В последните дни от функционирането си Външно министерство даде началото на политика от типа „крачка назад“ спрямо Македония, което показва, че това правителство няма ясна представа за приоритетите на Балканите във външната си политика. “.

На 1 август 2017 г. ВМРО на вицепремиера Каракачанов, в коалиция с ГЕРБ, подписа договор, с който призна македонския език, затвори си очите за чл. 49 в македонската конституция и направи точно обратното на заявеното през 2013 г.

Дошло е време ВМРО да се закрие, дружинката около Каракачанов да се влее в ГЕРБ, а той да стане министър от квотата на герберите. Каквото е в момента вицето на Борисов, страстно прегърнало евроатлантическата идея, срещу която довчера плюеше.
Какво е всичко това: патриотизъм или национално предателство, позор или слава?

Велизар Енчев