Патриотизъм под наем: Заради Европредседателството и властта опитомените патриоти преглътнаха „третия пол“!

Вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, които до вчера истерично клеймяха узаконяващата третия пол Истанбулска конвенция, днес послушно преклониха глава и преглътнаха омразния им трети пол.

При гласуването за ратификацията на конвенцията осем министри били против, но с гласовете на премиера и верните му министри конвенцията бе ратифицирана от кабинета.

Против ратифицирането на Истанбулската конвенция били вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и министрите Нено Димов, Емил Караниколов, Владислав Горанов, Ивайло Московски и Кирил Ананиев. За протокола ще уточним, че Нено Димов и Емил Караниколов са от квотата на ОП.

Кой обаче е осмият глас „против“ е неясно, пък и не е толкова важно. Важното е, че вицепремиерите и двамата министри на Опитомени патриоти гласуват против конвенцията, но в крайна сметка са принудени да приемат вота на мнозинството и така узаконяват третия пол.

По думите на устатото вице по тишината, който по Коледа кански ревеше, че премиерът отново го изработил, „против конвенцията се обявили нормално сексуално ориентираните“. Сиреч, гласувалите за конвенцията министри са гейове и лезбийки и между тях май е министър-председателят. Дали Бойко Борисов е от лобистите за конвенцията, хетеросексуалният Симеонов не забелязал, защото по време на гласуването гледал в друга посока.

В Министерския съвет се случват и такива работи, примирено каза Валери Симеонов. Но той и колегите му, които били против ратификацията на конвенцията, били успокоени с обещанието за съпътстваща декларация, в която Народното събрание ще уточни българската позиция…

Защо ли нито една репортерка не посмя да репликира Симеонов с тези думи: Една конвеция или се ратифицира, или не. Средно положение няма. И декларация на Всевишния няма силата на закон, каквато сила има конвенцията от Истанбул.

Ама, нейсе! Засуканите репортерки са в Министерския съвет не за да питат и препитват министрите, а за да им спестят неудобните въпроси. Иначе няма ни хонорар от частния работодател, ни държавна субсидия от правителството.

И ква стана тя! Патриотите свиха знамената и безславно капитулираха пред Брюксел заради едното европредседателство. А как се пеняваше срещу третия пол вицето Каракачанов, как кълнеше гейовете във властта евродепутатът му Джамбазки, какви хомофобски памфлети фабрикуваше през ден подопечното им ВМРО на „Пиротска“, където лягат и стават с кама в ръката и пяна на устата!

Ако Ботев бе жив, отново щеше да напише „Смешен плач“ и гневно да запита патриотичните мюрета на бея от Банкя: „Мъж ли си, жена ли, или хермафродит – звяр или риба?…“

Велизар Енчев, Фейсбук