Павлова: Вече съм в екшъна! Кабинетът Борисов 3 е много по-добър от кабинета Борисов 2

„Всички си мислеха, че ще съм министър на регионалното развитие, но и председателството на България на ЕС е изключителен приоритет на цялата страна, но и на новото правителство, което стартира днес“.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ Лиляна Павлова, която вече е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Попитана вярно ли е, че е трябвало да бъде вицепремиер, Павлова уточни:

„Докато всичко не е договорено – нищо не е договорено. Но да, до последно имаше разговори и дебати. Днес обаче се обединихме около решението да създадем отделно министерство“.

„Аз съм благодарна на премиера Борисов за доверието, което ми гласува. Знам, че той има големи очаквания от мен и ще се раздам на максимум“, отговори тя на въпрос да очакваме ли скоро да се върне начело на регионалното ведомство.

„Служебният кабинет направи доста разбърквания по доста места. Сега ще видя какво се случва в този ресор, който поемам.

„Сега обаче ставате министър в НДК, който ще работи с 30 човека. Така ли е?“, попита я водещата.

„Да, но стъпка по стъпка ще се справим. Ще наемем още млади и компетентни хора. Знаем какво трябва да направим – Г-жа Златева ни остави подредени списъци със задачи“, отговори Павлова, която призна, че минути преди да пристигне в студиото вече е в „екшъна“, защото за нея няма да има „100 дни толерантност“.

„Кабинетът „Борисов 3“ е по-добър от кабинета „Борисов 2″ с това, че имаме много ясна програма и много спешни задачи“, увери министърът на новото ведомство.